Quesabirria enchiladas

Reklam för Bra Sommarmöbler


Dessa var jättegoda, nu får ni bilderna när vi äter rester dagen efter och inte när de ligger i en form. Det går bra att byta ut köttfärsen mot kycklingfärs eller viltfärs. 
Jag gjorde ju Birria Tacos för några veckor sen och denna är en variant på dem. Så gott!

Har ni börjat fundera på utemöbler än? Det är ju ändå snart mars, dagar ifrån ;) 
Nu längtar man!!









1 kg lammköttfärs
2 st torkade chipotlechili
2 gula lökar
3 vitlöksklyftor
400 g krossad tomat 
3 msk tomatpuré
2 msk balsamvinäger 
6 dl kokhett vatten
cocosolja till stekning

Kryddor:
1 msk torkad oregano
2 tsk paprikapulver
1 tsk torkad timjan
1 tsk ingefära
1 kanelstång 
4 st lagerblad
2 st ekologiska buljongtärningar 
Salt & peppar

12-18 st små tortillabröd, majs och fullkorn

Kärna ur chilin, lägg i en skål, täck med 4 dl kokhett vatten. Låt stå i 30 min. 
Efter att chilin har legat i blöt och mjuknat mixar du den slät med vätskan den har legat i. 

Hetta upp cocsolja i en gryta och stek lammköttfärsen tills det får en fin färg, lite i taget. Putta köttet åt sidan i grytan.
 I samma gryta och olja som du stekte färsen steker du lök och vitlök tills det får färg. 
Tillsätt alla kryddor och fräs under omrörning nån minut. Tillsätt tomatpuré. Blanda med köttet. Häll över krossad tomat, chilipasta, vinäger, 2 dl kokhett vatten, smula i buljong, blanda ihop.

Låt grytan puttra under lock i ca 30 min. Öppna upp locket med jämna mellanrum, blanda och späd eventuellt ut med vatten om det känns torrt. Doppa tortillabrödet i såsen som ligger överst i grytan. Strö på ost över brödet, lägg i köttfärs kött och vik ihop, lägg dem i en form. Lite ost ovan på och ugnsgriljera i tio minuter eller så.

Servera enchiladasen, grekisk yoghurt, majs, tortillachips, koriander och lime. Här blev det en mangosalsa med.


 

Kommentarer