Kyckling curry
Denna är massa god och serveras med ris, jag la in morötter denna gången med för att det är ju gott. Det blev det. Blomkål passar görbra med!
(Jag la in lite morötter i bitar med)
3 msk rapsolja
2 gula lökar finhackade
2 vitlöksklyftor i tunna skivor
3 cm färsk ingefära, riven
1/2 tsk mald gurkmeja
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1/4 tsk chilipulver
5 dl vatten
1 burk krossad tomat
olja
6 kyckling lårfiléer eller 600 gr innerfilen av kyckling
1 dl grädde
2dl vatten
salt, peppar
färsk koriander
turkisk yoghurt
mango chutney
ris
Fräs löken i oljan tills den är mjuk det tar ca 10 minuter, fräs i ingefära och kryddorna några minuter. Häll i vatten och tomatkross. Låt koka 15 minuter. Salta efter smak.
Stek kycklingen lite lätt i olja. Lägg i grytan och låt koka i 15 minuter så de blir genom kokta.
Häll i grädde och mer vatten de sista tre-fyra minuterna. Salta och peppra.
Servera med ris, yoghurt och mango chutney!
Supergott!!
Kommentarer
Skicka en kommentar