Småkaka med pecan och kardemummamaräng
Idag är det 4 månader kvar till julafton eller 17 måndagar tills det är jul. Bara en sån sak.
Bakade dessa kakor idag, goda småkakor med mycket smak. Hade nog inne dem för länge i ugnen. 20 minuter men det hade nog räckt med 15 minuter. Gillar inte när kakor blir för torra och dessa var på gränsen. Men de var vansinnigt goda.
100 gr smör
1/2 dl florsocker
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl ekologiskt mjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
Rör ihop med en gaffel och rulla ut två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna.
1 ekologisk äggvita
1/2 dl socker
1 dl pekannötter, fint hackade
1 tsk nymalen kardemumma
Vispa äggvita med socker till det blir en maräng, blanda i nötter och kardemumma och bred över den utplattade mördegen.
Grädda 175 grader i 15 minuter.
Skär i sneda remsor direkt när de kommer ur ugnen!
Kommentarer
Skicka en kommentar