Småkaka med pecan och kardemummamaräng




Idag är det 4 månader kvar till julafton eller 17 måndagar tills det är jul. Bara en sån sak. 

Bakade dessa kakor idag, goda småkakor med mycket smak. Hade nog inne dem för länge i ugnen. 20 minuter men det hade nog räckt med 15 minuter. Gillar inte när kakor blir för torra och dessa var på gränsen. Men de var vansinnigt goda.













100 gr smör
1/2 dl florsocker
1 ekologisk äggula
2 1/2 dl ekologiskt mjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver

Rör ihop med en gaffel och rulla ut två längder på en plåt med bakplåtspapper. Platta till rullarna.

1 ekologisk äggvita
1/2 dl socker
1 dl pekannötter, fint hackade
1 tsk nymalen kardemumma

Vispa äggvita med socker  till det blir en maräng, blanda i nötter och kardemumma och bred över den utplattade mördegen.
Grädda 175 grader i 15 minuter.

Skär i sneda remsor direkt när de kommer ur ugnen!


Kommentarer