Pistage Macron's


 Pistage är en favorit. Macarons är gott. Den kombinationen är fantastisk!
De ekologiska äggen jag köpte för ett tag sen med gulaste gulorna ever gjorde att krämen inte blev så vit som jag önskade, så man kan ju ta i lite kakao så får man chokladkräm emellan istället. Det blir nog finare färgmässigt. Men macronsen blev väldigt bra. Kul! 















100 gr malda pistagenötter
200 gr siktat florsocker
110 gr äggvita
5 msk socker
Grön pastafärg

Vispa vitorna, häll i en msk socker åt gången. Vitorna ska precis hänga ihop. Blanda i mandelmjöl och florsocker. Spritsa ut femkronorstora kakor på bakplåtspapper och låt dem torka i en timme... Grädda 15 minuter på 150 grader. Jag har en tom plåt högst upp i ugnen så får de inte färg.

100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 äggula
1 tsk vaniljsocker
1 km vaniljpulver 

Vispa smör tillsammans med florsockret. I med resten till en god smörkräm. Häll i en sprits och spritsa på hälften av kakorna. Sätt ihop två och två. 






Kommentarer