Banoffee Meringues Pie





Paj skulle man ju inte kanske kalla denna i Sverige, men det finns ju en väldigt god amerikansk paj med digestivebotten som heter Banoffee Pie. Alltså ihopskjutning av banana och toffee. Banan och kola helt enkelt.
Denna har en marängbotten istället. 

Wilma skulle ha en hemgrupp hemma och då passade jag på eftersom jag hade massor av överblivna äggvitor. Tonåringar verkade väldigt nöjda med denna efterrätt. Kul!
Den är inte så söt som man kan tro.
Vi fick rymma huset och istället fylldes det av tonåringar. Kul med uppfarten fylld med mopeder. Det gillar vi :)







Marängbotten:

4 ekologiska äggvitor
200 gr socker

Vispa äggvitorna till hårt skum, ta i lite socker åt gången. Vispa den länge så den blir riktigt tjock. Bred ut marängen på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda i 140 grader i 1 timme och 45 minuter. 


1 burk med färdigkokt kondenserad mjölk
4 dl grädde
3 bananer

Häll över kolakrämen över den kalla marängen.
Skiva tre bananer och lägg på kolan.
Vispa grädden och bred över bananerna.

Topping:

1 dl mandel
1 dl valnötter
1 äggvita
1/2 dl socker
1 tsk kanel

Blanda topping ingredienserna och lägg i en form och rosta i 10 minuter i 200 gr. Låt svalna och grovhacka det hela och söt över grädden.

Riv choklad över det hela.





Kommentarer