Yoghurt pannacotta med vanilj
En mycket god dessert med yoghurt i istället för bara grädde. Denna gillade vi. Rabarbern blev krispig så den ska man nog skära lite tunnare kanske ;) Väldigt gott!
Jag hade tyvärr inte så mycket rabarber som det skulle vara. Men det ska jag ha nästa gång.
Yoghurtpannacotta med primör-rabarber och vanilj
4 portioner
Till pannacottan:
3 dl vispgrädde 40%
2 dl grekisk yoghurt
2 gelatinblad (ca 1,6 g/st), blötlagda i kallt vatten
100 g socker
2 dl grekisk yoghurt
2 gelatinblad (ca 1,6 g/st), blötlagda i kallt vatten
100 g socker
Till rabarbern:
250 g rabarber, skuren i ½ cm tjocka skivor
1 vaniljstång, delad (använd både frön och stång) eller vaniljpulver
100 ml vatten
100 g socker
Rabarbern:
Lägg rabarberskivorna tätt i en liten form. Koka upp vatten, socker och vaniljstång i en kastrull. Häll den varma lagen över rabarbern och låt svalna. Rabarbern mjuknar försiktigt medan den drar i den varma lagen.
Pannacottan:
Koka upp grädden försiktigt i en kastrull. Låt sjuda i 3–4 minuter så den reduceras något. Ta av från värmen och vispa ner gelatinbladen och sockret tills allt löst sig helt. Låt svalna något, vispa sedan ner den grekiska yoghurten tills smeten är slät.
Koka upp grädden försiktigt i en kastrull. Låt sjuda i 3–4 minuter så den reduceras något. Ta av från värmen och vispa ner gelatinbladen och sockret tills allt löst sig helt. Låt svalna något, vispa sedan ner den grekiska yoghurten tills smeten är slät.
Häll upp pannacottasmeten i 4–6 glas eller skålar. Kyl i minst 4 timmar, eller tills de stelnat.
Servera väl kyld med den inkokta rabarbern och en sked av den doftande rabarbersirapen.
Kommentarer
Skicka en kommentar