Ramslöksmajjo





Denna goda ramslöksmajjo gjorde jag på påsk, någon var laktos så det passade verkligen bra till kräftorna som var på förrätten. 
Ramslöken hade jag i trädgården. Mycket gott!


3-4 dl dl majonäs

2  ekologiska äggulor
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk senap
50 g ramslök, grovt hackad
3 dl rapsolja 
salt efter smak

Alla ingredienser bör hålla ungefär samma temperatur. 

Rör ihop äggulor, balsamvinäger, senap i en behållare till stavmixer. Vispa i oljan droppvis i början, sedan efter att ca 2-4 msk av oljan gått i kan du börja hälla i lite mer åt gången och vispa hastigt hela tiden. När majonnäsen börjat tjockna kan du hälla på mer och mer olja åt gången – hela tiden under kraftigt vispande. Tillsätt sist ramslöken och salt och kör stavmixern tills att majonäsen är nästan slät. Smaka av med mer salt. Jag hade lite peppar i med.



 

Kommentarer