Vit chokladmousse tårta


Fyllde år under påsken, så jag hade bakat denna i påskveckan och hade i frysen. Det blir ju en hel del mat under påsk så det är gott att ha lite förberett. Har man en stor grädde som snart går ut kan man baka denna och förvara i frysen till senare tillfälle. Plasta in den ordentligt bara.


Botten 
300 gr mandelmassa
3 ekologiska ägg

Mousse
300 gr belgisk vit choklad
6 dl ekologisk grädde
4 äggulor

Riv mandelmassan och blanda ner äggen. Bred ut smeten i en rund form med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175° ca 20 min. Låt kallna.


Smält chokladen över vattenbad (i en kastrull som står i en större kastrull med vatten). Vispa grädden och vänd ner chokladsmeten och äggulorna. Häll fyllningen i formen och låt stå i frysen ca 3 timmar eller flera dagar.  


Tina tårtan ca 20 minuter före servering. 

Man kan ha säsongens bär på tårtan om man vill, som björnbär tex. Så gott!





 

Kommentarer