Semmelsnitttar


Löjligt goda små semmelsnittar. Man kan servera dem med grädde till om man är smal.






100g rumsvarmt smör 
1dl socker 
2 msk ljus sirap 
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker 
1 tsk kardemumma

Mandel toscatäcke: 
50 g rumsvarmt smör 
0,25 dl grädde 
0,75 dl socker 
1 msk mjöl 
1,5 dl rostade och saltade mandlar 
1/2 msk kardemumma
Flingsalt

Sätt ugnen på 175grader. 

Vispa smör, socker och sirap fluffigt (med elvisp). I med resten av ingredienserna och jobba snabbt ihop en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder. Gör en liten fördjupning med tummen. 

Smält samman smör, grädde och socker i en kastrull till toscan. Låt sjuda i några minuter (ca 5min) under omrörning ibland. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt sjuda ytterligare några minuter. Bred på toscan i fördjupningen.
På med flingsalt och in i ugnen. Grädda i ca 15 min eller tills den har blivit lite lätt gyllene. Låt svalna något och skär sedan varje längd  i snygga snitt!


 

Kommentarer