Semmelsnitttar
Löjligt goda små semmelsnittar. Man kan servera dem med grädde till om man är smal.
100g rumsvarmt smör
1dl socker
2 msk ljus sirap
2,25 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
Mandel toscatäcke:
50 g rumsvarmt smör
0,25 dl grädde
0,75 dl socker
1 msk mjöl
1,5 dl rostade och saltade mandlar
1/2 msk kardemumma
Flingsalt
Sätt ugnen på 175grader.
Vispa smör, socker och sirap fluffigt (med elvisp). I med resten av ingredienserna och jobba snabbt ihop en deg. Dela degen i två delar och rulla ut till två längder. Gör en liten fördjupning med tummen.
Smält samman smör, grädde och socker i en kastrull till toscan. Låt sjuda i några minuter (ca 5min) under omrörning ibland. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och låt sjuda ytterligare några minuter. Bred på toscan i fördjupningen.
På med flingsalt och in i ugnen. Grädda i ca 15 min eller tills den har blivit lite lätt gyllene. Låt svalna något och skär sedan varje längd i snygga snitt!
Kommentarer
Skicka en kommentar