Jojo
Dessa kakor är galet goda!
Dessutom glutenfria eftersom de är gjorda på mandelmjöl.
Håller på att försöka få till ännu mer kameror på huset och rörelsedetektor som larmar. Har en hel del redan uppsatta men efter senaste vågen av ligor som gör inbrott så ska jag minsann larma huset till max.
Nu är någon nästan alltid hemma som tur är!
Här finns inget att sno ändå. Vill bara vara trygg.
Helt galet!
Mandelkakor:
- 300 g riven mandelmassa
- 1 dl strösocker
- 2 äggvitor
- 1 dl hackade hasselnötter
Riv mandelmassan och blanda med äggvita och socker till en slät smet. Fördela små runda bollar på två plåtar. Klickade ut 20 stycken på en plåt, strösslade över hackade hasselnötter.och gräddade i 160 grader varmluft i nästan 15 minuter.
(detta blir till dubbel mängd kakor)
5 ekologiska äggulor
1 dl grädde
1 dl socker
175 gr smör
det var denna jag gjorde)
Vaniljkrämen fick sjudandes upp under omrörning äggulor, strösocker och grädde i en kastrull tills krämen tjocknat. Det bränner sig lätt om man inte rör. Låt krämen svalna.
När krämen är kall vispar du ner rumstempererat smör, ta lite i taget. Vispa med elvisp till du har en fluffig slät kräm, häll över krämen i en spritspåse. Spritsa på 10 av kakorna och ha resterande som lock.
Kommentarer
Skicka en kommentar