Glutenfri Brownie
Det blev att bli snäll mot gubben och baka glutenfritt igen ;) Denna är helt mjölfri.
Lite svårt med bilderna så här års, ljuset räcker inte riktigt till...
200 g smör
400 g mörk kvalitetschoklad Marabou
6 ekologiska ägg
3 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
150 g valnötter
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
1 nypa flingsalt
Skal av 1 apelsin
400 g mörk kvalitetschoklad Marabou
6 ekologiska ägg
3 dl strösocker
1 färsk vaniljstång
150 g valnötter
1 1/2 dl kakao av god kvalitet
1 nypa flingsalt
Skal av 1 apelsin
Smält smöret och chokladen.
Vispa ägg, strösocker och frön från urskrapad vaniljstång vitt och luftigt.
Hacka valnötterna grovt och spara några hela till garnering. Rör ner hackade valnötter, kakao, salt och rivet apelsinskal i äggsmeten.
Vänd försiktigt ner chokladsmöret.
Lägg ett bakplåtspapper i botten av en ugnsplåt med kant och fyll med smet. Jag hade 20x20, men 25 x 25 hade varit bättre.
Garnera ytan med de hela valnötterna.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 20–25 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna sen stå i kylnen över natten, skär den i rutor och servera med grädde. Den behöver sätta sig liksom.
Kommentarer
Skicka en kommentar