Kanelbullar bakade på äggostvassle


Bytte ut mjölken mot ljummen äggostvassle och gjorde dubbel sats av dessa. Blev fantastiskt goda. Hade ölandsvete i istället för vanlige vetemjöl. Såklart ekologiskt.





Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr mjukt smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl 

Jäs i 45 minuter


Till kanelbullarna:
    200 gr smör
    1 msk ekologisk kanel
    1 dl ekologiskt råsocker


Blanda fyllningen och smeta över den färdig utkavlade degen, rulla ihop och skiva till bullar eller som jag gjort här till knutar. Ställ in i kylen över natten eller jäs 45 minuter och baka av.

 Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.


Grädda i 12 minuter i 200gr varmluft.



 

Kommentarer