Kanelbullar bakade på äggostvassle
Bytte ut mjölken mot ljummen äggostvassle och gjorde dubbel sats av dessa. Blev fantastiskt goda. Hade ölandsvete i istället för vanlige vetemjöl. Såklart ekologiskt.
Deg:
50 gr jäst
3 dl ljummet vatten
1 msk kardemumma
1,5 dl socker
1 ekologiskt ägg
150 gr mjukt smör
10-11 dl ekologiskt vetemjöl
Jäs i 45 minuter
Till kanelbullarna:
200 gr smör
1 msk ekologisk kanel
1 dl ekologiskt råsocker
Blanda fyllningen och smeta över den färdig utkavlade degen, rulla ihop och skiva till bullar eller som jag gjort här till knutar. Ställ in i kylen över natten eller jäs 45 minuter och baka av.
Pensla med uppvispat ägg och pärlsocker.
Grädda i 12 minuter i 200gr varmluft.
Kommentarer
Skicka en kommentar