Valnötsfrallor på Ölandsvete







Var nere på kvarnen i Halland igår och köpte ölandsmjöl. Allt för att få ner glutenet och upp proteinet. Så kanske gubben klarar av det, vi får se…

Frallorna står på avsvalnad nu och känns mycket fluffiga. Kanske skulle hackat valnötterna något. Sen hade jag inte riktigt 200 gr valnötter för någon hade varit och ätit ur påsen. Ibland tror man ju att man har så har man inte ;) Jaja, de har säkert förgyllt någon yoghurt eller kvällssugen gubbe...








5 gr jäst
5 dl kallt vatten 
2,5 tsk salt
2 msk honung
1 dl graham
9 dl ekologiskt vetemjöl

200 gr valnötter - lägg i när degen är färdigblandad.

Blanda runt i en bunke (med lock är bra) med en slickepott. Det är en lös deg och det ser inte ut mycket för världen, men vänta när det jäst klart 6-10 timmar senare i rumstemperatur. Alltså här kan man ju massa enkelt låta den stå över natten. Vilket var det jag gjorde.

Häll över på ett rejält mjölat bakbord och gör den lösa degen till en fyrkant. Vik över från två håll från varje sida och platta ut den en aning så den blir åt det plattare hållet. Låt den jästa 30-60 minuter. 

Sätt ugnen på 230 gr varmluft.
Men hjälp av en mjölad degspatel så dela degen i fyra avlånga remsor. Sen varje remsa i fyra delar. Då har man 16 goa frallor. 

Som jag gräddade i ca 15 minuter. 14 för att vara exakt ;) 

Låt svalna!




 

Kommentarer