Grymma frallor
Dessa ska jag göra igen för de var så grymt enkla och helt grymt goa. Med lång jäsningstid så blir det ju som surdegsbröd fast utan den sura smaken.
Igår var jag och lyssnade på en fantastisk talare på Hönö om Israels historia från början till nutid. Med alla krig och alla ledare. Så intressant!
5 gr jäst
5 dl kallt vatten
2 tsk salt
10 dl ekologiskt vetemjöl
Blanda runt i en bunke (med lock är bra) med en slickepott. Det är en lös deg och det ser inte ut mycket för världen, men vänta när det jäst klart 6-10 timmar senare i rumstemperatur. Alltså här kan man ju massa enkelt låta den stå över natten.
Häll över på ett rejält mjölat bakbord och gör den lösa degen till en fyrkant. Vik över från två håll från varje sida och platta ut den en aning så den blir åt det plattare hållet. Låt den jästa 30-60 minuter.
Sätt ugnen på 230 gr varmluft.
Men hjälp av en mjölad degspatel så dela degen i fyra avlånga remsor. Sen varje remsa i fyra delar. Då har man 16 goa frallor.
Som jag gräddade i ca 15 minuter. 14 för att vara exakt ;)
Låt svalna!
Kommentarer
Skicka en kommentar