Orange chocolate cheesecake
Maken skulle bjuda skogsmullarna på en dessert i helgen. Denna är hans favorit så den packades ihop för en trip till skogen - via Ellös där jag mötte upp och sen fick åka fiskebåt hem - i kuling! Det gick bra…
Cheesecake kräver bra choklad, mörk av fin kvalitet. Absolut inte någon hemsk blockchoklad. Förfärligt livsmedel det där…
Så baka den på fin choklad så har du den lenaste och godaste cheesecaken, ta lite grädde on top och du är hemma!
Botten;
140 gr digstivekex
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör
Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.
Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad
Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
Grädda i 50 minuter. Låt den svalna sen in i kylen minst över natten.
Pudra cacao över kakan.
Servera med vispad grädde
Kommentarer
Skicka en kommentar