Morot och hasselnötsfrallor




Igår kväll så bakade jag dessa goa med råg i. Mitt rågsikt jag använder är inte uppblandat med vetemjöl. Kika på din påse vad den innehåller. Men så åker jag ner till Halland och köper direkt från kvarnen. Eller så beställer jag från nätet från samma ställe.

Nu på morgonen så bakade jag av dessa goa. Råg gör ju att det inte blir lika luftigt som endast vete. Men fantastiska och lite mer fullkorn är bara bra.






5 gr jäst
5 dl kallt vatten 
2 tsk salt
1 riven morot
1 msk honung
2 dl rågsikt
8 dl ekologiskt vetemjöl

Blanda runt i en bunke (med lock är bra) med en slickepott. Det är en lös deg och det ser inte ut mycket för världen, men vänta när det jäst klart 6-10 timmar senare i rumstemperatur. Alltså här kan man ju massa enkelt låta den stå över natten. Vilket var det jag gjorde.

Häll över på ett rejält mjölat bakbord och gör den lösa degen till en fyrkant. Vik över från två håll från varje sida och platta ut den en aning så den blir åt det plattare hållet. Låt den jästa 30-60 minuter. 
Sätt ugnen på 230 gr varmluft.
Men hjälp av en mjölad degspatel så dela degen i fyra avlånga remsor. Sen varje remsa i fyra delar. Då har man 16 goa frallor. 
Som jag gräddade i ca 15 minuter. 14 för att vara exakt ;) 

Låt svalna!





 

Kommentarer