Äpplepaj



Pallade äpplen hos en annan kusin och gjorde denan fantastiskt goda paj som är från Roy Fares. 







Botten;
120 g mjukt smör
3 dl vetemjöl 
1 dl florsocker 
1 äggula
Blanda ihop och klä en pajform med lös kant. Ställ i kylskåp tills vidare.

Mandelfyllning:
200 g  riven mandelmassa
1 tsk kardemumma 
100 g rumstempererat smör
1 ägg  
3 äggulor
Vispa ihop alltsamman till en kräm.

Äpplefyllning:
4-6 äpplen 
1 tsk kardemumma
1 msk malen kanel 
1/2 dl mandelmjöl
2 msk flytande honung 
1/2 dl råströsocker 
Dela äpplena och blanda i övriga ingredienser.

Havrecrumble:
 1/2 dl strösocker 
1 1/2 dl vetemjöl 
1/2 dl ekologiska havregryn
1/2 tsk bakpulver 
60 g mjukt smör
Blanda ihop till en crumble,

Fyll pajskalet med mandelkrämen, sen äpplena och sist crumblen. 

Grädda 175 grader 40 minuter. 
Låt svalna!

Servera med godaste vaniljkrämen till även kallad råkräm.

3 äggulor
1/2 tsk vaniljpulver
1/2 dl socker
3 dl ekologisk grädde

Vispa äggulor med vanilj och socker. Vispa grädden. 
Blanda ihop och den bästa vaniljsåsen är färdig.




 

Kommentarer