Apple Pie Cupcake





Tänk dig en kryddig muffins med äpplekompott toppad med en vaniljgrädde och smuldeg. De blev lite juliga i smaken men det är ju snart jul ;) Jag gjorde dubbel sats och det blev 30 stycken så 15 på en sats.
Tog korten med min nya telefon. Får nog lära mig kring den. Gick från 14 pro till 16 pro nu när den kom.

Bakade dessa igår till ett event för 80 personer - det fanns mycket annat på menyn med, så det var inte bara detta på bordet. Vilken kväll det blev, så tacksam för att det finns möjligheter utsidan kyrkan när insidan inte verkar vilja. Man kan ju undra vad som hände där egentligen. Ibland funderar man ju på hur det står till innanför väggarna. Kyrkan är verkligen inte för alla. Det borde det ju vara. 
Tror alla de andra 80 också är tacksamma för utsidan och att de fick denna fantastiska kväll. 








Äpple fyllning
3 äpplen det ska bli 275gr efter de är skalade och skurna i mindre bitar
1/2 tsk kanel
50 gr muscovadosocker (1/4 cup)
2 msk smör
1 msk maizena

Smält smöret och lägg i äpplebitarna, kanel, sockret. Putta försiktigt i 7 minuter. Ta ut två msk av vätskan och blanda med maizenan. Kanske behöver du inte hela. Koka upp igen så den blir tjock. Ställ undan

Kryddiga cupcakes
175 gr ekologiskt mjöl (1 1/2 cup)
    1 1/2 tsk bakpulver
uns flingsalt
2 tsk kanel
1 tsk muskot
 100g socker (1/2 cup)
 100g muscovadosocker (1/2 cup)
60 ml rapsolja
60 gr smör rumstempererad
1 stort ägg
1 tsk vaniljextract
115 gr gräddfil/CF (1/2 cup)
80 ml mellanmjölk (1/3 cup)

Sätt ugnen på 175 grader. 
Blanda ihop de torra ingredienserna i en kitchen aid standmixer. I med oljan och smöret. Blanda till en smuldeg. Ta ner ägg och vaniljen och sen CF och mölken. Överblanda inte. Fyll i 15 muffinsformar som står i muffinsplåtar. Lägg på äpplekompotten och grädda i 25 minuter. 


Topping
60g ekologiskt vetemjöl (1/2 cup)
2 msk muscovadosocker
2 msk smör
1/2 tsk kanel
uns havssalt

Smält smöret och blanda med en gaffel till det blir en smuldeg. Lägg på bakpapper och grädda i 5 minuter. Blanda runt och grädda 5 minuter till. Upprepa tills 15-20 minuter i ugnen är gjorda och toppingen är brun och lagom. 
Jag använde detta till dubbel sats. 

Cream Cheese Cream
60 gram Philadelphia
120g florsocker (cup)
1 tsk vaniljextrakt
uns salt
2,5 dl vispgrädde 40%

Vispa osten slät, sen i med florsockret, salt och vaniljexraktet så du får en nära rinnande konsistens. I med grädden och vispa upp till det är en krämig kräm som du kan splitsa ut på muffinsen. 





 

Kommentarer