Bruchetta - italienskt smörrebröd





Snabba ryck ibland, fick sticka till Ellös med två batterier häromdagen och behövde mat innan jag drog. Så gjorde denna. Ingen vet om det är ett italienskt smörrebröd eller vad man ska kalla det ;) 

Sen hamnade jag med timmars förening på väg hem då det var en olycka på E6:an. Ellös var mysigt och hade god Göteborgsk glass med nya smaker.

När vi var i Italien för två år sen snart så åt vi dessa som en sido-order till ett glas vin innan vi gick till hotellet och bytte om för kvällen. Det var en riktig höjdare. Vi har återskapat dessa här hemma.

Använd surdegsbröd - pensla med olivolja och gnid in vitlök på bröden. Stek dessa tills de får färg.

Här använde jag burrata med tryffel idag. Ett par små tomater i mindre bitar och en god pesto. Så enkelt och så fantastiskt gott! 
Originalet är inte med serrano, men det la jag till.


 

Kommentarer