Saffransbulle med vit choklad och pinjenötter


Då var julbaket igång. Så galet goa är dessa bullar. 
Tricket är att använda kardemumma i bullarna tillsammans med saffran, de två smakerna gifter sig kan man säga. Det gör hela skillnaden.
Kardemumman har jag fått av min kusin som har kontakter med en kardemummadealer, haha! 







40 st

50 gr jäst
1 msk kardemumma
3 dl vatten eller mjölk (37 grader), jag tog äggostvassle
1 dl socker
150 gr mjukt  ekologiskt smör
1 ekologiskt ägg
1 pkt saffran
10 dl ekologiskt vetemjöl

50 gr ekologiskt smör
200 gr vit fin choklad
Ägg till pensling

Pinjenötter
Gör bulldegen och knåda väl, så glutentrådarna blir långa. Jäs i 45 minuter. Dela degen i 2 delar och kavla ut den ena till en rektangulär platt deg. Smöra med hälften av smöret och hacka chokladen och strö halva den över smöret. Rulla ihop och skär bullarna och lägg i formar.  Gör likadant med andra degen. Jäs 45 minuter. Pensla med ägg och strö över pinjenötter.

Grädda 180 grader varmluft 10-12 minuter.





 

Kommentarer