Plock - små italienska "tapas"
Äntligen lite varmare kväll igår så vi kunde sitta ute. Molnigt med varmt, sommaren 2023 måste slå rekord i kass blåsig sommar.
Gjorde dessa två tallrikar med burrata och kantareller och tomat, burrata och pesto på olivstekt surdegsbröd. Japp massa gött!!
Gubben fick två glutenfria med.
BURRATA MED SMÖRSTEKTA KANTARELLER
150 g kantareller
1 burrata
smör
ev 1-2 vitlöksklyftor
2 msk finhackad persilja
Finriven parmesan
Salt & peppar
Surdegsbröd
Rensa kantarellerna och stek i smör ca 5-10 min tills vätskan dunstar bort. Kantarellerna ska få fin färg. Stek brödet i olivolja på båda sidor. Toppa brödet med burrata, parmesan och kantareller och basilika.
BRUSCHETTA MED BURRATA, PESTO OCH TOMAT
1 burrata
pesto
romanticatomater
Surdegsbröd
Stek brödet i olivolja på båda sidor, jag har en halv vitlök vid sidan av i stekpannan. Fördela burrata, tomater och pesto på bröden och toppa med basilika.
Ett glas rött till!!
Kommentarer
Skicka en kommentar