BLACKBERRY FRANGIPANE GALETTE
Äntligen fick jag bakat denna goda och spröda kaka, en riktig favorit måste jag säga. Den kräver glass, grädde eller vaniljsås till även om man kan äta den som den är.
Skal
190 gr ekologiskt mjöl (1 and 1/2 cups)
50 gr socker (1/4 cup)
1/4 tsk salt
115 gr smör
60 ml vatten
Gör mördegen lite hastigt, smöret ska vara kallt och vattnet med. Låt den vila i en timme i kylen.
Frangipane
30 gr smör
1 stort ägg
50 gr mandelmjöl (1/2 cup)
50 gr socker (1/4 cup)
1 tsk vaniljextrakt
Vispa ihop till en smet, den kan vila den med i kylen.
Kavla ut mördegen tunt till en rundel, ha lite mjöl under så går det lättare att vika upp kanten sen. Lägg frangipane i mitten.
Fyllning
1/2 liter björnbär
2 msk socker
1 msk mandelmjöl
2 tsk maizenamjöl
Pensla med ägg blandat med 1 msk mjölk
Strö över mandelspån och råsocker
190 gr i 35-38 minuter
Galet god med en kula glass å lite extra björnbär!
Kommentarer
Skicka en kommentar