Orange Cocolate Cheesecake



Ett litet kalas i helgen. Denna ville mannen ha så det fick han. Gjorde den glutenfri denna gången eftersom flera äter glutenfritt, det är ju ganska enkelt bara att byta ut digstivekexen till glutenfria.


























































Botten;

140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. 

Grädda i 50 minuter. 
Pudra cacao över kakan.




















Kommentarer