Kärleksmums utan kokos


Stå där och bakat kärleksmums till sista punkten och inse att här finns ingen kokos hemma. Barnen gjort för många chokladbollar som de rullat i kokos. 
Jaja, man tar vad man har och det fick bli strössel. Det blev ju färgglatt i alla fall!
Tänkte att dessa skulle till fotbollsturneringen i helgen som kommer men det hamnade några fikasugna barn i köket så den nybakade kakan rök, så kan man ju säga. Det får bli en annan kaka imorgon som går till fotbollen istället då!


Idag har jag röjt igen, snart färdigröjt i huset, vilket är väldigt skönt måste jag säga. Har nog aldrig slängt så mycket som sen jag började röja. Idag var det tvättstugans tur och det behövdes. 






 Receptet på denna kakan kommer från Rosendals kokbok, förutom att jag fick ta strössel då istället för kokos. Den detaljen.








Kaka:
2 ekologiska ägg
3 dl socker
100 gr smält ekologiskt smör
1 1/2 dl ekologisk mjölk 5 %
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
2  1/2 msk kakao av god kvalitet
1 msk vaniljsocker

Fudge:
50 gr ekologiskt smör
1 dl ekologisk mjölk
1 1/2 tsk ekologiskt mjöl
2 msk socker
1 msk kakao

kokos (eller strössel)

Vispa ägg och socker. 
Häll i mjölken i den redan smälta smöret.
Alla torra ingredienser och smörmjölken blandas med äggsockret. Häll i bakplåtsklädd form 20x20 cm eller i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda 30 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna.

Koka upp fudgen och låt den svalna och tjockna.
Bred den över kakan och strö över valfri garnityr.





Kommentarer