Chokladkaka med chokladkräm och kokos



Undrade ni hur det gick med kakan till Gustavs Cup? Här blev det till slut denna kakan efter det inhandlats ny kokos. Har ingen aning om hur den blev eftersom den hamnade på ett café. 
Oftast när jag bakar chokladkakor så är det ju choklad i kakorna och inte som här kakao. Men det är lättare att få till en kaka med kakao i. Den blir inte lika tung. Fast jag tycker den tyngre är godare, det måste jag erkänna. Men ibland när man bakar till cuppar och föreningar så känns det som att det spelar ingen roll. Så då kan man lika gärna ta kakao. 












Kaka:

2 ekologiska ägg
3 dl socker
100 gr smält ekologiskt smör
1 1/2 dl ekologisk mjölk 5 %
3 dl ekologiskt vetemjöl
2 tsk bakpulver
2  1/2 msk kakao av god kvalitet
1 msk vaniljsocker

Fudge:
50 gr ekologiskt smör
1 dl ekologisk mjölk
1 1/2 tsk ekologiskt mjöl
2 msk socker
1 msk kakao
kokos 

Vispa ägg och socker. 
Häll i mjölken i den redan smälta smöret.
Alla torra ingredienser och smörmjölken blandas med äggsockret. Häll i bakplåtsklädd form 20x20 cm eller i en smord och bröad rund form med löstagbar kant.
Grädda 30 minuter i 175 grader.
Låt kakan svalna.

Koka upp fudgen och låt den svalna och tjockna.
Bred den över kakan och strö över kokos.




Kommentarer