Hummersoppa



Gott Nytt År på er bloggläsare!

Måste börja med att jag passerat 200 000 besök på bloggen mellan jul och nyår! Kul! Det är ju inte unika besökare utan besök. 

Gjorde hummersoppa som förrätt på nyår till 13 vuxna. Den blev god men tyvärr lite salt. Men jag gör den gärna igen då med mindre salt! Sen blev det ingen bild på rätten. Så ni får hålla till godo med levande okokta humrar.

4 kokta humrar

200 gr ekologiskt smör
4 palsternackor
1 kg morötter
2 fänkål
4 eko rödlök
3 schalottenlök
4 eko gullök
2 rotselleri
5 vitlöksklyftor
6 dl ekologiskt vitt vin
2 liter vatten
1 tub tomatpuré av bra sort
12 dl ekologisk grädde
8 msk hummerfond
8 msk konjak
cayenne peppar
salt
peppar

Skala hummern och spara kött för sig och skal för sig.

Skala och dela alla grönsakerna i mindre bitar. Fräs i kastrull i smöret och låt hummerskalet fräsa med. Häll i vin, tomatpuré och vatten. Salta och peppra efter smak. Låt koka 40 minuter.

Sila av fonden och låt koka upp och reduceras till hälften.
Häll i grädden och hummer fonden och låt det koka en stund till.
Smaka av med konjak och cayennepeppar.

Lägg hummer kött på en djup tallrik och häll på den heta soppan! 
Servera med vitlöksbröd.


Kommentarer