Vit chokladmousse tårta


Dottern hade kalas igår. Hon fyllde 12 år och det bjöds på tacos för ett gäng tjejer. Till efterrätt blev det denna chokladmoussetårtan. Det är en kladdkakebotten och sen gör man en vit chokladmousse som man breder på och fryser några timmar. Alla tjejerna tyckte den var god. Det måste ju vara ett gott betyg. Eller?






Browniebotten
90 gr smör
100 gram mörk choklad
2 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl mjöl
1/2 msk kakao Vhalrona
1/2 msk vaniljsocker
Vit chokladmousse
300 gram vit choklad
4 st äggulor
6 dl vispgrädde
Browniebotten
Smörj och mjöla en form med löstagbar kant, ca 25cm i diameter.
Smält smöret och och lägg i den hackade chokladen och låt den smälta.
Vispa ägg och socker ljust och luftigt.
Blanda i smörchokladen med de torra ingredienserna.
Fördela smeten i formen och grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 18 minuter.
Låt kakan svalna.
Vit chokladmousse
Smält chokladen.
Vispa grädden medan chokladen svalnar något.
Vispa ner äggulor i chokladen – en i taget – och rör ner grädden i smeten.
Bred smeten över browniebotten.
Ställ i frysen några timmar eller till nästa dag.
Ta fram en god stund innan servering!






Kommentarer