Raspberry White Truffle Cheesecake



Hallon och vit choklad cheesecake. Perfekt combo!




Idag är det ju 1 mars. Det kom med snöblandat regn. Dessutom är det söndag och det blir en slappedag fram tills ikväll då jag ska på årsmöte.
Mars är ju annars en vårmånad. Det kan man ju inte tro idag. Men vad skönt det ska bli med vår nu. Behöver värme och sol.
Igår kväll hade mellandottern 12-årskalas för sina tjejkompisar. Det var mycket dans och sång. Tror de spelade Samirs låt från melodifestivalen Groupi typ 20 gånger, tur att det blåste ute så inte grannarna hörde volymen på denna fantastiska sång ;) Det var högljutt kan man säga. Men dottern hade roligt och det är det viktigaste tycker jag.

Receptet på cheesecaken hittar ni längre ner. 
Hoppas ni alla får en fin söndag!
















300 gram digestive
150 gr smör
600 gr philadelpiaost
2 1/2 dl kesella
2 tsk vaniljsocker
1 dl grädde
1 dl maizena
3 ägg
200 gr vit fin choklad
1.5 dl hallon

Blanda degistiven i en blender så det blir smulor. Smält smöret och blanda i.
Tryck ut i form med löstagbar kant.
Baka botten i 175 grader varmluft 10 minuter.
Vispa philadelpiaost och kesellan i 10 minuter tills den är klumpfri.
Blanda i vaniljsocker, grädde och maizena.
Sen ett ägg i taget.
Smält chokladen och blanda i.
Häll över botten och strö över hallonen och tryck ner några i smeten.
Grädda 30 minuter och låt stå kvar 30 minuter i ugnen.
Kyl den över natten så den får stå till sig.


Kommentarer