Tekakor på havre, gjorda på äggostvassle




 När man gjort äggost går det utmärkt att frysa vasslen och senare bak bröd på den. Det blir alltid väldigt fluffiga bröd. Nu när det snart är påsk kan man ju passa på att göra en äggost. 

Dessa tekakor gillar alla. 







8 dl ekologiska havregryn 
1 liter äggostvassle (eller vatten)
Låt detta stå och svälla i 20 minuter

1.5 dl rapsolja eller olivolja
1 msk salt
2 msk mörk sirap
50 gr jäst
2 dl ekologiskt grahamsmjöl
ca 1.6 liter ekologiskt vetemjöl
Blanda i resten, jäs 20 minuter.

Forma eller tryck ut 24 tekakor och jäs på plåt i 30 minuter, nagga dem.
Grädda 200 grader varmluft i 12 minuter

Jag körde in tre plåtar samtidigt, funkade jättebra :)



Kommentarer