söndag 29 mars 2015

Two layer carrot cake


Skönt med särskrivning på carrot cake. Är det amerikanskt så är det ;)
Prövade ett nytt recept igår när jag bakade denna. Har alltid bakat Rosendahls morotskaka, men denna slår nog den faktiskt. Mannen har alltid sagt att när han äter morotskaka ute eller hos andra så blir han bara besviken för ingen är lika god som Rosendahls. Men denna gången sa han inget om att det inte var den. Det är ett högt betyg.
Limefrosting på morotskakan funkar supergott till. Denna kakan bara smälter i munnen. Fabulös!


Det ska vara mycket forsling, men här så la jag emellan med så det blev lite mindre än vanligt ovanpå. Men det räckte helt klart! 










Morotskaka:

4 ekologiska ägg
3 dl socker
1 tsk vaniljextrakt
2 1/2 dl rapsolja
4 1/2 dl ekologiskt vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 tsk kanel
1/2 tsk muskot
5 dl rivna ekologiska morötter
1 dl hackade valnötter

Vispa ägg och socker i flera minuter.
Blanda ner vaniljextraktet och låt vispen gå medan oljan hälls i sakta.
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner det. 
Sist går morötterna och valnötterna ner.

Häll i smord och mjölad form ca 23 cm.
Grädda 175 grader i 50 minuter. 
Kakan ska vara torr annars får du grädda ett tag till.

Limefrosting:
200 gr smält smör
200 gr philadelphiaost
1 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
skal och saft av en lime

Blanda till en frosting.

Skär den kalla kakan i två delar.
Bred ett lager frosting på och lägg ihop kakan.
Bred resterande frosting ovanpå kakan.

Låt stå i kylen tills frontongen stelnat.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar