lördag 7 mars 2015

Äggost






Blev så grymt sugen på äggost igår när jag var och handlade. Så det fick det bli. Så imorse när jag vaknade så slängde jag ihop den på spisen. Äggost, finns det något godare. 

Vilken vecka. Skönt att det snart kommer en ny. Måndagar är ju bara bäst, eftersom man liksom får en nystart då. Ser mycket fram emot nästa vecka. 














Äggost:
3 liter gammaldags mjölk
9 ekologiska ägg
2 dl ekologisk grädde
3 dl ekologisk gräddfil
4 dl ekologisk filmjölk

Socker

Koka upp mjölken, blanda ägg med övriga ingredienser. Häll i mjölken och sänk plattan, rör hela tiden mot botten av kastrullen tills det skär sig, tar en kvart ungefär.
Häll upp med hål slev i en äggostform, varva med socker... Låt kallna och sen stelna i kylen över natten...





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar