Chiapudding på egen mandelmjölk



Chiapudding, det är ju supernyttigt. Nu har jag testat att göra den på kokosmjölk ett par gånger. Men även så har jag nu gjort egen mandelmjölk som jag sen gjorde chiapudding eller man kanske ska säga chiagröt.


Mandelmjölk:

Skålla och skala 200 gr mandel. Lägg dem i blender eller matberedare och häll på 1 liter vatten och två tsk ekologiskt vaniljpulver. Kör några minuter. Häll mandelmjölken i saftsil eller kaffefilter för att sila bort mandelmjölet. Kyl mandelmjölken, den håller sig ett par dagar.


Chiapudding med hallon:

En glasburk med lock

1 1/2 dl hallon
3 msk chiafrön
1 1/2 dl mandelmjölk
Några kardemummakapslar malde jag i morteln och blandade ner. Annars kan man ta lite vaniljpulver för att smaksätta puddingen med. Krossa hallonen och blanda runt i burken. 
Låt den stå över natten i kylen. Rör runt innan du äter den. Super nyttigt!




Kommentarer