Tårta
Kalastårta till en 90-åring som skulle firas, denna glutenfria tårta passade fint på tårtbuffebordet!
Receptet är till 10 bitars tårta, men dessa är 15 bitars, så jag har tagit en halv gång till per tårta!
Maräng:
4 ekologiska äggvitor vispas med
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...
3 dl socker
Några droppar ättiksprit
Gör två bottnar och grädda i 125 grader varmluft i en timme...
Kräm:
4 ekologiska äggulor
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.
1 dl socker
1 dl grädde
1 msk maizenamjöl
Sjud i kastrull på svag värme till en tjock kräm. Ta av från plattan och lägg i
125 gr smör
Lägg en botten på ett fat, kräm på, en botten till.
Vispa 7 dl grädde och spritsa över tårtan.
Kommentarer
Skicka en kommentar