Äppelchutney
När vi bodde på Hönö så hade vi 10-11 äppleträd i trädgården. Hösten fylldes av att baka av massor av grejer med äpplen i. Men även safta och sylta. Då gjorde jag även chutney, vilket vi gillade jättemassa.
I veckan gjorde jag denna igen, och den blev fantastiskt gott. Vi hade den till vildsvinsgryta.
500 gr äpple som blir ca 350 gr när de är skalade, urkärnade och skurna i småbitar
1 gul lök, skurna i mindre bitar
1 vitlöksklyfta
1/2 tsk chiliflakes
1 kanelstång
1 cm riven ingefära
2 dl balsamvinäger (Gridellis)
2, 5 dl muscovadosocker
Koka allt utom sockret i 10 minuter. Lägg i sockret och låt puttra i 40 minuter, rör om då och då.
Passar till grytor och andra kötträtter.
Kommentarer
Skicka en kommentar