Mandel och björnbärskaka i rutor
Det har blivit mycket semestrande i sommar och inga björnbär blev plockade heller. Så jag tog frysta från ifjol till denna kakan.
Jag gjorde ju denna rund med blåbär för några veckor sen. Väldigt god!
200 gr mandelmassa
100 gr smör
2,5 dl mandelmjöl
0,5 rårörsocker
150 gr björnbär
0,5 rårörsocker
Grovriv mandelmassan. Vispa mandelmassa och smör smidigt. Tillsätt äggen
sen mandelmjöl och 1/2 dl rårörsocker och vispa ihop.
Lägg bakplåtspapper i botten på en fyrkantig form 20x20cm. Bred ut smeten i formen. Sen strö björnbär över kakan och tryck ner dem lätt i smeten.
Grovhacka och strö över nötterna samt 1/2 dl rårörsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min tills den har stannat och är torr i mitten, känn med en sticka. Ta ut och låt kakan svalna. Pudra över florsocker.
Kommentarer
Skicka en kommentar