Pecan pie


I vår familj firar vi Thanksgiving - med tacksamhetslov och allt. För barnen verkar detta vara en riktigt viktig middag.

Vi serverade portermarinerad kalkon. Fluffigt potatismos. Brysselkål med bacon och dadlar. Sötpotatis med pecantäcke. Cranberry sås. 

Vi avslutar med denna pekannötspaj! Recept längre ner.

Nästa år bestämde vi att vi ska ha gäster på denna middag. Vem vill komma?

Fast. min dröm är att få fira den med kusinerna i USA, det har jag gjort innan men det är så många år sen, så snart är det dags igen ;) 











Skal:

3.5 dl mjöl
3 msk socker
1/2 tsk salt
120 gram smör
1 äggula
3 msk kallt vatten

Blanda mjöl, socker, salt med smöret. Blanda äggula och vatten och blanda i till en smidig smet. Låt vila i kylen en timme. Kavla ut och lägg i en pajform med hög kant. Lägg den i frysen tills vidare.

Sätt ugnen på 175 grader.


250 gr pecanhalvor

3 ekologiska ägg
2, 25 dl ljus sirap
1,25 dl muscovadosocker 
1 1/2 tsk vaniljextrakt
60 gr smält smör
1/2 tsk flingsalt
1/2 tsk äkta kanel


Rör ihop allt utom pekannötterna till en jämn smet, blanda väl. Hacka drygt hälften av nötterna och blanda i smeten. Fyll pajskalet med krämen och toppa med resterande nötter.

Grädda i ca 40 minuter. Låt pajen bli kall och servera med vispad grädde. 

Som en smäck, som en smäck!



 

Kommentarer