Apelsin Choklad Cheesecake
En av de bättre cheesecakens som finns, passar perfekt till höst och jul. Bjöd på denna när mina gamla klasskompisar kom på besök en lördag!
Botten;
140 gr digstivekex
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör
Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.
Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad
Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen.
Grädda i 50 minuter. Låt den svalna sen in i kylen minst över natten.
Pudra cacao över kakan.
Servera med vispad grädde eller garnera det hela med grädde!
Kommentarer
Skicka en kommentar