Cheesecake apelsinchoklad


Igår fyllde gubben år och då fick det bli denna efterätt. 
Vi började dagen med att åka ut till holmarna för tävling och korvgrillning. 
På eftermiddagen åkte vi till Oche på Järntorget för lite mer tävling i form av pilkastning. Väldigt roligt!
När det var klart promenerade vi upp till Blackstone Steakhouse för lite middag. Sån trevlig restaurang. Proppmätta drog vi hem för efterrätt, jag hade bakat denna tårta. Succédag med hela familjen!








Botten;
140 gr digstivekex 
2 msk socker
1 msk cacao
1 tsk kanel
60 gr smält smör

Klä en rund form med löstagbar kant med folie. Krossa digstivekexen i en blender. Blanda allt och tryck ut i formens botten. Grädda 180 grader i 10 minuter.

Cheesecake:
500 gr Philadelphiaost
125 ml kesella
1 dl socker
Skalet av 1 apelsin
5 ekologiska ägg
250 gr mörk fin dyr choklad smält och rumstempererad

Vispa Philadelphiaosten i 10 minuter, så alla klumpar försvinner. I med kesellan, sockret och det rivna apelsinskalet. Ett ägg i taget och till sist den smälta chokladen. 

Grädda i 50 minuter. Låt den svalna sen in i kylen minst över natten.

Pudra cacao över kakan.

Servera med vispad grädde eller garnera det hela med grädde!





 

Kommentarer