Göta Kanal med start i Mem


Vi hade googlat en del på Göta Kanal, det hade vi. Men som tur var så var det så mycket bättre än vad deras hemsida säger. 
Vi åkte från Mem till Sjötorp.

Mem så hoppade man in i kanalhuset och köpte ett kanalkort för nära 6000 kr (2023 och högsäsong). Vilket klipp, när man inser att allt ingår, upp till fem nätter i varje hamn. Fräscht på alla toaletter och grymt upplagt. 
Slussningen hade jag inte så mycket koll på innan men långa rep och gott om fendrar hade vi fått som tips. Vad roligt det var att slussa, helt fantastiskt. 
58 slussar, invigning var 1822 och kanalen är handgrävd av minst 58 000 soldater. Sveriges största byggprojekt genom tiderna som godkändes av den då sittande kungen. Sicken grej alltså.

Slussvärdarna så genomfantastiska och trevliga, vi träffade så många. Alla utom en som jobbade i Söderköping när vi kom fram dit. Hon var så himla otrevlig och besserwisser.
Jättekonstigt för alla de andra var supertrevliga. 

Mellan Mem och Söderköping var det tre slussar. Det kändes som en bra mjukstart. Söderköping är en väldigt mysig stad med massa historia och sneda hus, det måste verkligen upplevas!
Där sov vi första natten.











Bergs Slussar, det var nog det roligaste på hela Göta Kanal, Slussvärdarna skulle köra upp oss lite snabbt. Det verkade vara en tävling om hur snabbt man kan ta upp någon där som sista båt. Vi var sista båt. San no more ;) Vi fick iallafall mycket beröm hur duktiga vi var på att slussa ;) Så underbara de var David och gänget!



Fortsättning följer...



 

Kommentarer