Vispad mozzarella med picklade jordgubbar och tomat


Så galet gott!!
Hittade receptet på Gottigheters instagram och vispad mozzarella gör jag ju ofta till skaldjur. Men denna blev en ny nivå. 
Jag är ju sillfiskarfru som inte gillar sill, men räkorna som maken fiskat fick förgylla midsommarlunchen. Första gången på 23 år som vi inte hade några barn hemma. Det kändes lite i hjärtat men de kom ju hem igen efter midsommar så hjärtat läkte igen ;) En är fortfarande inte hemma men vips är hon med hemma, tiden går ju rätt så fort. 










1 mozzarella 
0,5 dl ekologisk grädde (eller creme fraiche)
salt
200 g romanticatomater 
Basilika 
Gräslök
250 g jordgubbar 
0,25 dl balsamvinäger (
gridelli bianco är bäst)
0,25 dl vatten
0,25 dl socker 

🍓🍓🍓

Pickla gubbarna - värm upp vatten, socker & balsamvinäger i kastrull tills att sockret lösts upp. Dela jordgubbar och lägg i glasburk. Häll över lagen på jordgubbarna och ställ åt sidan eller i kylskåp. Mixa mozzarellan slät i en blender ihop med grädden. Smaka av med salt. Lägg på tallrik och på med delade tomater och picklade jordgubbar. Toppa med basilika, gräslök och olivolja. 
Jag tog lite av pickelspadet med.


 

Kommentarer