Orange macarons med apelsinsmak

Reklam för KitchenTime



Dessa bakade jag häromnatten typ, det blev väldigt sent iaf innan de var klara… Jag bakar ju alltid dubbel sats av dessa så man får lite macarons i frysen. De ska man vara rädd om när de väl hamnar där för de är ju rätt så spröda och går lätt sönder. 


Vi laddar för student och det är då dessa som skapelser ska serveras.





Bottnar:
100 gr mandelmjöl
200 gr florsocker
110 gr äggvitor
5 msk socker
 orange pastafärg


Jag mätte upp allt så det blev exakt på grammet.
Siktade mandelmjölet och florsockret och blandade ihop.
Vispade äggvitan tills det blev vit.
En msk socker i taget, men vispade inte för länge, äggvitan ska i stort sett bara hänga ihop.
Blanda i färgen.
Blanda ihop med mandelsockret.
Splitsa ut på plåt, stora som femkronor, 50 stycken.
Vänta i en timme, grädda sen på 150 grader i 15 minuter mitt i ugnen.
En plåt högst upp i ugnen gjorde att de inte fick färg.


Fyllning:
100 gr smör
1.5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 äggula
Rivet skal av 1/2 apelsin
1 tsk saft av apelsin
Lite orange pastafärg

Vispa smör med sockret, i med resten tills du har en orange smet, som spritsats på hälften av kakorna och läggs ihop två och två.



 

Kommentarer