Nutella Brownies


En av mina döttrar bakade nutellabrownies för ett tag sen, visst blev de fina. Alla flickorna gillar å baka vilket är roligt. 
Detta receptet hittade Saga på engelska och översatte helt själv, jätteduktig!











Sätt ugnen på 175 grader. Gör iordning en 20x20cm form med bakplåtspapper.


  • 170 grams chocolate chips
  • 170 gram smör
  • 113 gram mörk choklad, hackad
  • 245 grams strösocker
  • 150 gram Nutella
  • 3 stora ekologiska ägg
  • 1 tsk vaniljextract
  • 100 gram ekologiskt vetemjöl
  • 25 gram ekologiskt kakao
  • uns flingsalt

Smält chokladen i micron, blanda i smöret så det smäller av den varma chokladen. Låt nutellan komma i blandningen.
Vispa upp äggen en liten stund. Lägg i vaniljextraktet. Häll sedan chokladen i äggen och blanda försiktigt med en slickepott.
Fördela i mjölet, kakao och saltet försiktigt med slickepotten, överblanda inte.

Häll i den förberedda formen och grädda 35-40 minuter. Låt brownie svalna och stå tills sig i kylskåp när den är helt kall. Gärna tills nästa dag.



 

Kommentarer