Getostlasagne


Denna är till fest och väääällldigt god lasagne, servera den till en god köttbit och en rödvinsås och du är hemma. Det är nog det godaste alltså.

Bilderna är ju för mörka men så blir det denna årstid.




Sås:
3 dl ekologisk mjölk
2 dl ekologisk grädde
smör
3 msk ekologiskt mjöl
125 g chèvre
½ tsk salt

Smält smöret och blanda i mjölet, i med mjölken och grädden. När såsen tjocknat, lägg i chèvren och salta.


Spenatröra:
1 hackad gul lök
1 hackad vitlöksklyfta
2 msk smör
150 g färsk spenat
75 g grovstrimlade soltorkade tomater i olja
2 krm salt
1 krm nymald svartpeppar

Fräs löken och vitlöken tills de blivit mjuka, tillsätt spenaten och de grovstrimlade tomaterna. Salta och peppra.


Montering:
250 g färska lasagneplattor 
75 g chèvre


Sätt ugnen på 225 grader. Klipp till plattorna efter formen. Varva sås, plattor och röra.
Toppa med finhackad chèvre. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 min.


 

Kommentarer