Två kalljästa morotsbröd




Asså här får ni ett toppenrecept!

Man blandar ihop degen snabbt på kvällen och lägger den i två bakplåtsklädda avlånga formar. Låter stå i kylen över natten och gräddar av på morgonen efter man penslat dem med vatten och pimplat upp dem med pumpakärnor.
Jisses, vad enkelt!
Dessutom blir det väldigt gott!








2 bröd

50 gr jäst
6 dl kallt vatten
2 rivna morötter
2 msk olivolja
1 msk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl fr Saltå Kvarn
1 liter ekologisk vetemjöl fr Saltå Kvarn

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner allt det andra. Degen är lös. Klicka ut i bakplåtsklädda avlånga formar. Ställ formarna i kylen över natten med en ren handduk över. Pensla med vatten och sprinkla över pumpakärnor. Grädda 225 gr varmluftsugn, håll koll och sänk eventuellt värmen något. Grädda i 25 minuter.

Låt bröden svalna innan du skär i dem...




Kommentarer