Två kalljästa morotsbröd
Asså här får ni ett toppenrecept!
Man blandar ihop degen snabbt på kvällen och lägger den i två bakplåtsklädda avlånga formar. Låter stå i kylen över natten och gräddar av på morgonen efter man penslat dem med vatten och pimplat upp dem med pumpakärnor.
Jisses, vad enkelt!
Dessutom blir det väldigt gott!
2 bröd
50 gr jäst
6 dl kallt vatten
2 rivna morötter
2 msk olivolja
1 msk salt
2 dl ekologiskt grahamsmjöl fr Saltå Kvarn
1 liter ekologisk vetemjöl fr Saltå Kvarn
Rör ut jästen i vattnet och blanda ner allt det andra. Degen är lös. Klicka ut i bakplåtsklädda avlånga formar. Ställ formarna i kylen över natten med en ren handduk över. Pensla med vatten och sprinkla över pumpakärnor. Grädda 225 gr varmluftsugn, håll koll och sänk eventuellt värmen något. Grädda i 25 minuter.
Låt bröden svalna innan du skär i dem...
Kommentarer
Skicka en kommentar