Hemmagjorda hjorthamburgare med cole slaw, sötpotatis och nektarinsalsa
Dessa hamburgare har vi grillat flera gånger i sommar. Hjortfärsen är perfekt till hamburgare. Nu malde jag den precis innan vi skulle grilla hamburgarna. Väldigt gott kött måste jag säga.
2 1/2 dl vatten
1/2 dl mjölk
25 gr jäst
3 msk socker
1 tsk salt
3 msk rapsolja
9 dl ekologiskt vetemjöl
Jäs en 30 minuter.
Forma till 6 hamburgerbröd.
Jäs 40 minuter.
Pensla med vatten och strö sesamfrön på.
Grädda 180 grader varmluft i 15 minuter.
Mal hjortköttet och forma till hamburgare. Jag använder mig av en hamburgerpress.
Gör en marinad:
1 msk ekologisk honung
2 msk soja
3 msk rapsolja
1 msk ekologisk grillkrydda
Rör runt och pensla på hamburgarna.
Grilla dessa strax innan servering.
Tillbehör:
Rostad sötpotatis
Kommentarer
Skicka en kommentar