Saffranbiscotti



Idag blev det litet julbak igen, saffranbiscotti. God doft spred sig i huset. Det gillar vi. Jobbigt goda blev de med. 
För några år sen så gillade jag inte saffran alls, nu tycker tvärtom, att det är supergott! Så gillar du saffran, så prova gärna dessa mandelskorpor.
Burken är ny för dagen och den köpte jag av www.tygnet.se och kommer från Klippan. Julfin burk ;)



Saffranbiscotti:

100 gr smör
1 gr saffran
2 ägg
5 dl mjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 dl socker
1 1/2 dl mandel

Smält smöret och blanda i saffran, rör ner äggen och sen de torra ingredienserna tillsammans med mandeln. Rulla ut till tre längder och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Grädda 175 grader i 25 minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 125 gr varmluft. Skär längderna lite sneda, ca 1 cm breda. Lägg ut på plåten och låt torka i ugnen i 15 minuter. Tror Leila gillar detta receptet, det är ur hennes kokbok A piece of cake.





Kommentarer