Tårta med blåbär
Igår bakade jag denna till Cafe Boa på Fotö. Blev ombedda att baka en Pavlova av Victor. Så det fick bli denna med blåbär.
6 ekologiska äggvitor
3 dl socker
Vispa upp äggvitorna till maräng. Fyll på med socker lite i taget. vispa till sockret är löst, det tar 20 minuter så är marängen riktigt fast.
Klicka över på ett bakplåts papper och försök få den rund med hjälp av en spatel. Dra spateln uppåt så du får lite väggar på. Tryck ner marängen i toppen så det blir en vulkan. Grädda 3 h i 120 grader. Låt den stå kvar i ugnen tills den är kall.
2 dl blåbär kokade jag med 1/2 dl råsocker. Spädde den med maizenamjöl så den blev halvtjock. Den fick svalna och bli kall, då blev den ju ännu lite tjockare.
Vispa upp:
3 dl ekologisk grädde
1 msk florsocker
1/2 tsk vaniljextrakt
2 paket färska blåbär
Montering:
Lägg de blåbärskrämen i vulkanen. Fyll på med grädden och toppa med blåbär. Två dahlior på tårtan som passade fint till blåbären.
Kommentarer
Skicka en kommentar