Cottage Enchiladas


Igår åt vi denna goa rätt som en av döttrarna önskade. Gjorde en mindre form med glutenfritt till gubben med. 
Stormen Floris är ju här så det är ju skönt att vara inomhus ;)




Denna gången tog jag en halv färsk jalapeno i istället för burken... 

Enchiladasås:

2 msk tomatpure
3 dl vatten
1/2 burk grön chili hackad
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk olja
1/2 tsk oregano
1/2 tsk spiskummin
1/2 tsk salt
svartpeppar
2 msk tacosås (detta utesluter jag)

koka ihop i 10 minuter

12 tortillas som är mjuka
1/2 burk grön hackad chili
500 gr naturell keso
1/2 tsk salt
svartpeppar
4 dl riven ost
1 pressad vitlöksklyfta

2 dl gräddfil

Blanda keso, chili, salt, peppar, hälften av osten och vitlöken.
Lägg fyllningen i tortillasen och rulla ihop dem och lägg i en form.
Häll gräddfilen i enchiladasåsen. 
Häll såsen över tortillarullarna.
Strö över resterande ost.

Grädda 225 gr varmluft i 10 minuter.

Vi åt denna ihop guacamole och gräddfil. Sallad, mango och majs är några tillbehör som vi tycker passar till.



 

Kommentarer