Mandel och blåbärskaka


Denna glutenfria kaka är riktigt god. Hittade den på Allt om Mat instagram men då var den med vinbär








100 gr smör
150 gr blåbär

0,5 rårörsocker 

Grovriv mandelmassan. Vispa mandelmassa och smör smidigt. Tillsätt äggen

sen mandelmjöl och 1/2 dl rårörsocker och vispa ihop.


 

Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten i formen. Sen strö blåbär över kakan och tryck ner dem lätt i smeten.

Grovhacka och strö över nötterna samt 1/2 dl rårörsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min tills den har stannat och är torr i mitten, känn med en sticka.
Ta ut och låt kakan svalna. Pudra över florsocker vid servering och servera med en klick vispad grädde.

Tror denna blir god med björnbär med. Det får vi testa...







 

Kommentarer