Mandel och blåbärskaka
Denna glutenfria kaka är riktigt god. Hittade den på Allt om Mat instagram men då var den med vinbär.
200 gr mandelmassa
100 gr smör
2,5 dl mandelmjöl
0,5 rårörsocker
150 gr blåbär
0,5 rårörsocker
Grovriv mandelmassan. Vispa mandelmassa och smör smidigt. Tillsätt äggen
sen mandelmjöl och 1/2 dl rårörsocker och vispa ihop.
Smörj en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, och spänn fast ett bakplåtspapper i botten. Bred ut smeten i formen. Sen strö blåbär över kakan och tryck ner dem lätt i smeten.
Grovhacka och strö över nötterna samt 1/2 dl rårörsocker. Grädda kakan mitt i ugnen i 30–35 min tills den har stannat och är torr i mitten, känn med en sticka.Ta ut och låt kakan svalna. Pudra över florsocker vid servering och servera med en klick vispad grädde.Tror denna blir god med björnbär med. Det får vi testa...
Kommentarer
Skicka en kommentar