Kärleksmums Kladdkaka


Den här chokladkakan är riktigt god – saftig, lagom söt och med en fyllig chokladsmak. Glasyren har en mild hint av kaffe som gör den extra smakrik, och kokosflingorna på toppen ger lite textur.

Det är dottern som har bakat den, och hon lyckades verkligen bra. Kakan passar perfekt till en kopp kaffe eller te och håller sig fin i kylen några dagar. Den går också utmärkt att frysa in, så det är enkelt att ta fram en bit när suget slår till.





300 g smör
4,5 dl strösocker
2,5 dl kakao av god kvalitet
0,5 tsk salt
4 ekologiska ägg
2,25 dl ekologiskt vetemjöl

Glasyr:
50 g smör
4 msk kakao av god kvalitet
1 msk vaniljsocker
3,5 dl florsocker
1,5-2 msk starkt kaffe

 2 msk kokosflingor



Sätt ugnen på 175°C och klä en rund form (ca 25 cm) med bakplåtspapper i botten.

Smält smöret och tillsätt socker, kakao och salt och rör om tills allt är väl blandat. 
Vispa ner ett ägg i taget i smörblandningen.
Sikta ner vetemjölet och rör försiktigt ihop smeten tills den är jämn.

 Häll smeten i formen och grädda i mitten av ugnen i ca 20–25 minuter. Kakan ska vara fast men fortfarande lite kladdig i mitten. Låt svalna.

 Smält smöret i en kastrull. Rör ner kakao, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt kaffet lite i taget och rör ihop till en slät glasyr.
Häll glasyren över den avsvalnade kakan och bred ut jämnt.

Strö över kokosflingor och låt glasyren stelna innan du skär kakan i rutor.

Njut av din chokladkaka!






 

Kommentarer